Borlänge

Att äga en Norsk skogkatt innebär stort ansvar, precis det man behöver oavsett vilket djur man tar hand om. Man bör komma ihåg att de gärna vill ha tillgång till en trädgård eller uteplats. Det är en ras som är avlad för att vara utomhus så det är en naturlig dragningskraft för de att vilja vara ute. Vi på Änglastammen rekommenderar att man bor i hus om man ska skaffa en Norsk skogkatt. De behöver sin frihet och kommer må mycket bättre.

Borlänge har fantastisk natur som rasen trivs i. Änglastammen har avlat Norska skogkatter under lång tid och kan garantera att det finns omgivningar här där katterna trivs. Vår verksamhet finns ju i Borlänge så vi vet att det finns bra möjligheter för katterna.

Kort om Borlänge

Borlänge ligger beläget i Dalarna och är Sveriges 25:e största tätort. Det är även landets viktigaste industri- och handelsort. På Högskolan Dalarna kan man studera inom områdena teknik, administration, ekonomi och social utbildning. För den som är mer estetiskt lagd finns det en skola som heter ”Boomtown”, här kan man utbilda sig inom musik och ljusdesign. Det är en underavdelning till musikhögskolan i Piteå.

Som vi nämnde innan finns här en fantastisk natur. Den varierar mellan odlingslandskap, djupa skogar, älv och sjöar. Dalälvens lummiga dalgång med branta raviner går genom odlingslandskapet. Tunaslätten omringas av berg och barrskogar. Det finns branta stupande bergväggar och smala sänkor.

Hela sjutton naturreservat finns i Borlänge. De kommunala naturreservaten ligger nära samhället där man kan njuta av utflykter och vardagsmotion. Dessa är en viktig del för att skapa biologisk mångfald och en god boendemiljö. Alltså ett perfekt ställe för Norska skogkatter att utforska. De är väldigt livliga men har lätt för att anpassa sig till nya situationer och omgivningar.