Om Änglastammen

Vi på Änglastammen brinner för rasen Norsk skogkatt. Under flera generationer har vi fött upp och ställt ut rasen. I Borlänges underbara natur finns vi lokaliserade men det finns möjlighet att träffa oss oavsett var du bor i landet. Vi har haft både lokala kunder och kunder som åkt lite längre för att adoptera våra Norska skogkatter. Vi försöker undvika att säga ”köpa” eftersom det handlar om ett liv och det ska värderas enligt ett sådant.

Under de senaste åren har vi även varit ett tryggt hem för Norska skogkatter som har farit illa och behöver omplacering. Vi tränar de till att lita på människor igen och när de är redo låter vi de komma till nya kärleksfulla familjer.

 

Vid leverans

Vi följer alla regler och lagar som står definierade för uppfödning av katter. Alla katter levereras tidigast vid 12 veckors ålder, innan dess är de inte redo att skiljas från mamman. Om den levereras innan den lagstadgade åldern så kan den få problem i vuxen ålder med beteendet eller kissa på fel ställe. De saknar trygghet helt enkelt. De sista veckorna lär sig kattungarna mycket från mamman, och varandra, vilket är viktiga kunskaper för framtiden. Jordbruksverket beskriver i sina föreskrifter att kattungar inte får lämna sin mamma innan 12 veckors ålder.

Vid leverans kommer katten vara stambokförd och stamtavla kommer lämnas över.

  • Katten kommer även vara fullvaccinerad mot: kattpest, kattsnuva och kattherpes. Ni får även intyg på att vaccinationerna har skett. Normalt sker första vaccineringen när katten är cirka 8 veckor gammal, den andra sker när den är cirka 12 veckor gammal.
  • Katten kommer att vara besiktigad hos en veterinär. Ni kommer få ett dokument med ett intyg att det har skett inom sju dagar.
  • Katten kommer vara ID-märkt.

Överlåtelseavtal skrivs på när leveransen sker och vi kommer ha var sitt exemplar.